Harvard University Science Center

Categories: Academic

The Harvard University Science Center, originally designed by Josep Lluís Sert and completed in 1973, is Harvard’s primary classroom and laboratory building for undergraduate science and mathematics, and houses the History of Science, Mathematics, and Statistics Departments among other facilities.

Audrey O’Hagan Architects provided design services for the renovation of a 351 seat and 249 seat lecture hall. Harvard’s goals for the project was to transform the lecture halls into a modern interior environment which fosters a more effective 21st century teaching and learning experience.

In addition to architecturally developing a new vision of enlightenment for the lecture halls, the scope of work included modifications to the existing mechanical, electrical and fire alarm systems, audio-visual upgrades, lighting re-design, acoustical improvements and abatement.

Furniture, fabrics and materials meet the Healthier Hospitals Healthy Interiors goal to promote public and environmental health by eliminating harmful chemicals and products, and support Harvard University’s commitment to sustainable, safe, and healthy environments.